Hjælp til Kort og Ruteplan

Betyder store og små bogstaver samt accenter (fx é) noget?

Nej, vores søgemaskine ser bort fra store og små bogstaver samt accenter. ”DSB” og ”dsb” vil med andre ord give de samme resultater. Det samme gælder ”Aperitif” og ”Apéritif.

Kan jeg specificere min søgning med specialtegn, som fx * eller ”?

Nej, ikke under Kort eller Ruteplan.

Kortsøgning

Du kan søge efter firmaer, personer og steder/ adresser på kortet ved brug af "hvad" og "hvor" felterne.
"Hvad" feltet anvendes til at søge efter firmaer og personer, ved enten at skrive navn, telefonnummer, branche eller søgeord, mens "Hvor" feltet anvendes til at søge efter steder, adresser, postnumre og lignende.

Søg på kortet

Hvis du ikke skriver noget i "hvor" feltet, sker søgningen indenfor det viste kortudsnit.

Kan jeg søge en adresse uden at skrive et firmanavn eller personnavn?

Ja, det kan du sagtens. Du skriver bare den adresse du vil finde på kortet i ’Hvor’ feltet og klikker på ’Søg’.

Hvorfor kan jeg ikke finde det jeg søger?

Måske skal dit søgeord skrives i et eller to ord. Prøv også at tjekke at du har skrevet dit søgeord i det rigtige felt (Hvad/Hvor)

Vær derudover opmærksom på følgende:

Selv om vores database opdateres og udbygges hele tiden, kan det ske, at et firma eller person ikke er registreret i vores database.

Du er altid velkommen til at tilføje et firma. En almindelig optagelse på Eniro.dk koster ikke noget. Kontakt os på 88 38 38 00 eller via vores kontaktside.

Rutebeskrivelse

For at lave en rutebeskrivelse, vælg da fanen Ruteplan i øverste venstre hjørne af kortet og udfyld start og slut med henholdsvis start og slut adresse. Klik herefter på Vis ruten.
Det er muligt at indsætte viapunkter på ruten ved at klikke på Vis valgmuligheder – indsæt viapunkt. Her kan du også ændre rutens retning, angive om du vil undgå motorvej eller færge samt vælge imellem hurtigste og korteste rute. Resultatet af korteste rute bør dog kun anvendes til se ruten og rutens længde, da den beregnede køretid kan være misvisende.

Tegn en rute

Det er muligt at klikke på kortet, for at vælge start og slut på en rute. Det gøres ved at højreklikke og vælge Indsæt startpunkt. På sammen måde du indsætte rutens slutpunkt og eventuelle viapunkter.
Du kan ændre ruteplanen ved at trække start-, slut- og viapunkter på kortet med musen.

Tegn & Mål - Rute

Du kan tegne en rute på kortet. Vælg fanen Tegn & Mål, og brug musen til at tegne ruten med, ved at klikke på kortet. Hvis du holder shift knappen nede, er det muligt at tegne frihåndstegning. Ruten afsluttes ved at dobbeltklikke.

Tegn & Mål - punkt

Vælg ”Tegn et punkt” på fanen, ”Tegn & Mål.” Klik på kortet for at indsætte punktet og skift eventuelt symbol ved at klikke på symbolet i det lille vinduet, der vises ved det afsatte punkt på kortet. Du kan tilføje en tekst som vises sammen med punktet.

Tegn & Mål - marker et areal

Du kan tegne et areal på kortet. Vælg fanen Tegn & Mål, og brug musen til at tegne ruten med, ved at klikke på kortet. Hvis du holder shift nede, er det muligt at tegne frihåndstegning. Arealet afsluttes ved at dobbeltklikke på slutpunktet. Du kan tilføje en tekst som vises sammen med arealet.

Hvordan panorerer jeg på kortet?

Du kan panorere ved at ’trække’ i kortet. Når ’musen’ er placeret et vilkårligt sted på kortet, kan du ved at venstre-klikke på musen samtidigt med at du flytter ’musen’ i den retning du ønsker.

Må jeg henvise til Eniro kort fra min egen hjemmeside?

På din hjemmeside kan du skrive:
"Her bor vi". Klikker en bruger på dette link kommer man over til din adresse vist på et Eniro kort. Er du privatperson eller en non-profit organisation er dette gratis.
Klik her for vejledning.

Hvordan zoomer jeg på kortet?

Du kan anvende zoom-baren nederst på/i skærmen til at zoome til et valgfrit zoomniveau. Der er 14 zoomniveauer på kortet og 17 zoomniveauer på luftfotos.   

Tips!

<• Du kan altid zoome ind på kortet ved at dobbeltklikke på kortet.
• Ved at højreklikke kan du endvidere vælge zoom ind eller zoom ud i kortet
• Ved at holde shift-knappen kan du trække en firkant på kortet, til hvilken der zoomes når du slipper musen.

Link til kortet

Alt hvad du kan få frem på kortet kan ganske enkelt deles med andre på flere forskellige måder.
Klik på ”Link til kortet” øverst i højre hjørne.

Del med andre

Her kan du dele dit kortlink med dine venner på Facebook, Twitter, Myspace og Delicious. Vælg ”del med andre” øverst i højre hjørne.

Send link via E-mail

Her får du en forkortet URL (webadresse) til kortet, som du kan sende, sætte på din blog eller webside, klistre ind i et tekstdokument eller på anden måde dele. Brug ”E-mail” knappen øverst i højre hjørne.

Hvis jeg har søgt et firma eller en person og får en lang liste, hvor kan jeg så se det på kortet?

Når du kører med musen over resultatlisten længst til højre,  vil en blå ’nål’ lyse op med det nummer som matcher i resultatlisten.

Ved at klikke på et enkelt firma eller en person i listen længst til højre, åbnes et lille vindue på kortet, hvor oplysninger som tlf. og adresse bliver vist. Du kan også zoome ind på det store kort via linket.

Hvad gør jeg hvis jeg vil gøre stop under en rute på Ruteplanen?

Ved at klikke på linket ’Videre fra denne adresse’ (som er placeret under felterne ’fra’ og ’til’) kan du få tilføjet et ekstra stop på ruten.

Kan jeg undgå motorveje i Ruteplanen?

Ja, det kan du godt. Klik i boksen ’motorveje’ under ’Undgå’. På denne måde får du vist en rute hvor motorveje er udeladt.

Kan man købe luftfotos?

På kortfunktionen har du mulighed for se dit hus fra luften eller konstatere, hvor langt der er til vandet fra det sommerhus, du overvejer at købe. Kortudsnit kan købes online. Billeder i sommer 2010 som forventes lagt på Krak og eniro i starten af 2011.

Servicen er udviklet i samarbejde med COWI, som leverer fotos og håndterer dine online-køb

Du finder luftfotos på fanen Kort, hvor du kan vælge at se et rent luftfoto eller et kombinationskort, hvor visse Krak.dk kort-informationer overføres til luftfotoet.

Tilbage og nulstilling

"Tilbage-knappen" nederst midtfor, anvendes til at gå tilbage til forrige kortside, den sædvanlige "tilbage-knap" i browserne virker ikke på kortene.
Startkort-knappen sletter alle indsatte søgninger inkl. resultatet og returnerer til startsiden for kortet.

Højreklik

Ved at højreklikke på kortet finder du genveje til flere funktioner, herunder ruteplan og ”tegn & mål.”
”Tegn & mål” – tegn din egen strækning og mål afstanden.

"Vis på kortet" - kommer snart

Vi arbejder på højtryk med at finpudse alt ekstrainformation såsom trafikinformation. Snart vil du kunne se trafiksituationen på veje i hele Danmark, rastepladser og meget mere.

Snart kommer

GPS-koordinater
Vejkameraer
Trafikinformation
Rastepladser
S-togs stationer
Danmarksbilleder

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved at anvende vores tjenester accepterer du vores brug af cookies